Lansering av ny tjänst – arbetsgivarintyg.nu

A-kassorna lanserar 2015-08-19 portalen arbetsgivarintyg.nu för att underlätta hanteringen av arbetsgivarintyg. Alla a-kassor använder sig av tjänsten så arbetsgivarintyget hamnar automatiskt hos rätt a-kassa. Vår ambition med tjänsten är att underlätta för både medlemmar och arbetsgivare så att rätt uppgifter lämnas till a-kassan. Som arbetsgivare får du stöd i att fylla i intyget rätt och som medlem får du kontroll över att rätt uppgifter lämnas till a-kassan.

Som arbetsgivare kan du med tjänsten arbetsgivarintyg.nu få hjälp med att fylla i arbetsgivarintyg. Arbetsgivarintyget kan du antingen signera och skicka till arbetstagaren elektroniskt, eller printa ut på papper och skriva under. För att det ska vara möjligt för både arbetsgivare och arbetstagare att hantera arbetsgivarintyg elektroniskt krävs att ni båda har någon form av e‐legitimation. Som arbetsgivare är det därför viktigt att du stämt av med arbetstagaren om han/hon kan komma åt intyget elektroniskt innan du bestämmer dig för att signera ett intyg.

Som arbetstagare kan du ta emot arbetsgivarintyg som din arbetsgivare signerat elektroniskt om du har en e‐legitimation. När du fått ett arbetsgivarintyg elektroniskt kan du också välja att skicka intyget vidare till din a‐kassa så att du kan ansöka om arbetslöshetsersättning.

 

Skicka in elektroniskt
• Logga in på arbetsgivarintyg.nu. För att göra det behöver du e-legitimation.
• Fyll i uppgifterna. Formuläret ger dig information löpande. Grönt, gult och rött visar vad som är klart, behöver kontrolleras eller rättas.
• Signera!
• Nu går ett meddelande om att arbetsgivarintyget är klart till arbetstagaren, som direkt kan godkänna och skicka det vidare till sin a-kassa.
• Intyget sparas automatiskt i tjänsten i två veckor. Du har förstås möjlighet att själv spara intyget som pdf.

Skicka in på papper
• Gå in på arbetsgivarintyg.nu.
• Fyll i uppgifterna. Formuläret ger dig information löpande. Grönt, gult och rött visar vad som är klart, behöver kontrolleras eller rättas.
• Skriv ut och skriv under. Du har förstås möjlighet att själv spara intyget som pdf.
• Posta till arbetstagaren.

Användarmanual

Kör du fast kan du få hjälp genom att ringa 08-519 096 44.

Nyhetsarkiv